Gebruik het HorecaBrains Corona rekenmodel

procent

HorecaBrains Nieuws

Wel of geen omzet maken tijdens coronacrisis

Update 23 april 2020

HorecaBrains nieuwsbrief special
3 april 2020

Gisteren hebben we het overzicht stappenplan toegestuurd ten aanzien van de NOW regeling.

Nu zijn er de afgelopen weken al meerdere vragen binnengekomen of het wel zin heeft om omzet te maken in verband met de NOW regeling. Nu is het wellicht goed om je besluit te heroverwegen.

Ons advies is om je hier goed in te verdiepen en de voor en nadelen tegen elkaar op te zetten.

Een heel belangrijk voordeel vinden wij het contact te behouden met de (toekomstige) gast, een nadeel kan zijn dat het geringe inkomsten oplevert.

HorecaBrains Excel invulsheet wel of geen omzet tijdens Coronacrisis
We hebben gewerkt aan een Excel sheet die een inzicht geeft aan omzet maken versus geen omzet maken tijdens de coronacrisis. De sheet houdt dan evenredig rekening met de NOW regeling.

Omzet maken kan met afhalen/bezorgen, maar denk ook aan online pubquizen, borrelboxen etc.

Tip voor bezorgen
Voor bezorgen willen we nog meegeven om ook te kijken naar de prijzen van de drankenkaart, bijvoorbeeld een fles wijn.
In ons voorbeeld sheet hebben wij de prijs van exclusieve leden huiswijn ''La femme elegante'' (€2,95 ex btw) aangehouden, advies is om tijdens het bezorgen een fles huiswijn aan te bieden voor een speciaal tarief met een marge van 25%.
Oftewel in dit geval €14,50 in de btw per fles. Breng dit op een leuke manier naar de gast.
Zo maak je meer marge en omzet op bezorgen.
NB: maak hier wel een goede omschrijving van voor in de boekhouding.

Onderstaand tref je de uitleg hoe je deze sheet kunt invullen voor een realistisch beeld.

Succes met het uitrekenen en voor vragen zijn wij uiteraard te bereiken via:

info@horecabrains.nl
Tel:0251-320206

Download hier de HorecaBrains Excel rekensheet

Uitleg rekensheet 

De percentages die worden gehanteerd en waarmee wordt doorgerekend, zijn de standaard branche percentages, deze kunnen ook zelf worden aangepast onderaan de sheet (zie uitleg percentage kosten aanpassen).

De Excel sheet bestaat uit 2 berekeningen, zodat je een degelijk inzicht hebt wat dit doet voor de aankomende maanden:

Kolommen B/C/D = 1 maand cijfers
Kolommen F/G/H = 3 maanden cijfers
 
Vul eerst zelf de volgende kolommen in, we hebben nu standaard cijfers ingevuld:
 
B3, C3 : Omzet food normaal open & omzet food tijdens Corona
B4, C4 : Omzet drank normaal open & omzet drank tijdens Corona

Je ziet nu de gehele sheet ingevuld, pas nu nog handmatig de volgende kolommen aan (mits van toepassing) :

Wij hebben in de berekening de NOW op 90% gezet. Je kunt dit zelf aanpassen indien de premies hoger zijn dan waar de overheid mee rekening houdt. Hiervoor verander je bij C22 en G22 de formule waarbij het getal 0,9 nu staat voor 90%. Dus mocht dit bijvoorbeeld in jouw geval 75% zijn wordt dit 0,75. 
Let er wel op dat dan D22 en H22 veranderd moeten worden in het juiste percentage wat bij jou van toepassing is.


C11 : Huisvestingskosten indien die zijn aangepast (bijvoorbeeld door kwijtschelding 2 maanden huur),
reken dit door op het gehele jaar

B18 & C18: Indien geen eigen vervoersdienst 12% provisie van de omzet
B24 : Teruggave TOGS (wordt nu standaard ingevuld)
B25: Overige overheidsregelingen aangevraagd

Percentages kosten aanpassen

Kijk nu naar de standaard percentages rij 29.
Vul deze in naar de exacte percentages die op jouw bedrijf van toepassing zijn.
Rij B30 t/m 42 betreft percentages bij reguliere omzet voor Corona.
Rij E30 t/m 42 betreft percentages voor omzet tijdens Corona.
Rij H30 t/m 42 betreft percentages voor geen omzet tijdens Corona.
De Excel sheet berekent zelf dan de getallen. 

Resultaat

Rij 28 C geeft het verschil aan in omzet t.o.v. geen omzet maken tijdens de corona periode gedurende 1 maanden.
Rij 28 G geeft het verschil aan in omzet t.o.v. geen omzet maken tijdens de corona periode gedurende 3 maanden.

Let op: deze berekening is een indicatie en kunnen geen rechten aan worden ontleend, het is puur voor eigen gebruik ten aanzien van het wel of geen omzet maken t.o.v. de NOW regeling tijdens deze crisis.
 

Contactformulier

Via dit formulier kunt u een vraag stellen aan HorecaBrains. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie op uw aanvraag/opmerking.