HorecaBrains rekentool 2.0: wel of geen omzet maken tijdens de horeca sluiting

procent-1

HorecaBrains Nieuws

Maak gebruik van de Horecabrains rekentool

Wel of geen omzet maken tijds de horecasluiting?

Bij de eerste lockdown hebben we een rekensheet gemaakt die veelvuldig is gebruikt. Hiermee kon je berekenen of het handig was om wel of geen omzet te maken t.o.v. de NOW en TOGS regeling.
Inmiddels zitten we in een zelfde soort situatie, echter is daar nu de TVL regeling.

Ga je de komende 4 weken nu wel of geen omzet maken. Halen we de bezorgfietsen uit de schuur, stoffen we de bingoballen af en maken we partnerships met lokale retail.

Horecabrains is in de basis voorstander van omzet maken, al is het maar om bezig te zijn met je zaak en goodwill te blijven kweken bij je gasten.

Toch is het zo dat, als je het financieel bekijkt t.o.v. de NOW 3.0 en TVL (tegemoetkoming vaste lasten), het in veel gevallen geen zoden aan de dijk zet.

Deze keuze moet je als ondernemer zelf maken, maar wij helpen je graag de financiële berekening te maken. Onderstaand tref je de link naar de uitleg en download van het excell sheet voor deze berekening. Vul deze in voor jouw onderneming en zie het financiële resultaat . (Er kunnen geen rechten ontleent worden aan de uitkomst van dit resultaat) 


Klik hier voor de Horecabrains corona rekentool 2.0


Uitleg rekensheet 


De percentages die worden gehanteerd en waarmee wordt doorgerekend, zijn de standaard branche percentages, deze kunnen ook zelf worden aangepast onderaan de sheet (zie uitleg percentage kosten aanpassen).

De Excel sheet bestaat uit 2 berekeningen, zodat je een degelijk inzicht hebt wat dit doet voor de aankomende maanden:

Kolommen B/C/D = 1 maand cijfers
Kolommen F/G/H = 3 maanden cijfers
 
Vul eerst zelf de volgende kolommen in, we hebben nu standaard cijfers ingevuld:
 
B3, C3 : Omzet food Oktober 2019 & omzet food Oktober 2020
B4, C4 : Omzet drank Oktober 2019 & omzet drank Oktober 2020

Je ziet nu de gehele sheet ingevuld, pas nu nog handmatig de volgende kolommen aan (mits van toepassing) :

Wij hebben in de berekening de NOW 3.0 op 80% gezet. Je kunt dit zelf aanpassen indien de premies hoger zijn dan waar de overheid mee rekening houdt. Hiervoor verander je bij C23/D23 en G23/H23 de formule waarbij het getal 0,8 nu staat voor 80%. Dus mocht dit bijvoorbeeld in jouw geval 75% zijn wordt dit 0,75. 

C11/D11 & G11/H11: Huisvestingskosten indien die zijn aangepast (bijvoorbeeld door kwijtschelding of huurprijsverlaging voor de komende maand(en), reken dit door op het gehele jaar
C18: Indien geen eigen vervoersdienst 12% provisie van de omzet

Percentages kosten aanpassen

Kijk nu naar de standaard percentages vanaf rij 35
Vul deze in naar de exacte percentages die op jouw bedrijf van toepassing zijn.
Rij B35 t/m 47 betreft percentages bij reguliere omzet voor Corona.
Rij E35 t/m 47 betreft percentages voor omzet tijdens Corona.
Rij H35 t/m 47 betreft percentages voor geen omzet tijdens Corona.
De Excel sheet berekent zelf dan de getallen. 

B50 kun je het percentage opgeven dat bij jouw SBI code past. We hebben nu 25% ingevuld, de standaard voor cafés en restaurants.

Resultaat

Kolom D29 geeft het verschil aan in omzet t.o.v. geen omzet maken tijdens de corona periode gedurende 1 maanden.
Kolom H29 geeft het verschil aan in omzet t.o.v. geen omzet maken tijdens de corona periode gedurende 3 maanden.

Groene Stippen: De stippen geven aan of je wel of geen recht hebt op NOW 3.0 (C/D/G/H 22) en TVL (C/D/G/H 21)

Kolom D/H 31 geeft aan wat het verschil in TVL is tussen wel of niet omzet maken. De TVL is onbelast dus belangrijk om dit in besluit mee te nemen.

Let op: deze berekening is een indicatie en kunnen geen rechten aan worden ontleend, het is puur voor eigen gebruik ten aanzien van het wel of geen omzet maken t.o.v. de NOW & TVL regeling tijdens deze lockdown.

Contactformulier

Via dit formulier kunt u een vraag stellen aan HorecaBrains. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie op uw aanvraag/opmerking.