Voorbeeldbrief uitstel betaling vakantiegeld

hero

HorecaBrains Nieuws

Voorbeeld brief uitstel vakantiegeld

Voorbeeld brief Vakantiegeld 

Eens per 12 maanden moet er vakantiegeld betaald worden aan de medewerker. Afhankelijk van de afspraken die je met je medewerkers hebt, vindt dit plaats eind mei, eind juni of gedurende het jaar iedere maand. 
 
Door de coronacrisis zitten veel bedrijven krapper bij kas of hebben de reserves nu niet om het vakantiegeld uit te betalen. Ga daarom ook het gesprek aan met je medewerkers om het vakantiegeld eventueel later uit te betalen. Deze crisis treft ons allemaal, dus mag ook van je medewerkers verwacht worden dat ze meedenken. Let op dit mag je niet verplichten!
 
Wij hebben een voorbeeldbrief opgesteld die je gezamenlijk met je medewerker kunt invullen. Zo zorg je ervoor dat het schriftelijk vastgelegd is dat het vakantiegeld op een later tijdstip(termijnen) wordt uitbetaald. 

Let op deze schriftelijke verklaring heb je nodig, anders kan bij te laat betalen van het vakantiegeld je werknemer een verhoging eisen van maximaal 50%. Overleg dit ook met je boekhouder/accountant.

Download hier de voorbeeldbrief

Contactformulier

Via dit formulier kunt u een vraag stellen aan HorecaBrains. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie op uw aanvraag/opmerking.